FAQ

Få svar på
dine spørgsmål

Her kan du finde svar på de fleste spørgsmål.

Levering

Hos os får du altid fri fragt til kantsten ved køb over 1.499 kr.

Ved køb for 1.499 kr. eller derunder koster fragt 149 kr. for hjemmelevering.

Indbæring kan tilkøbes for 499 kr. på alle ordrer.

Fragtbetingelser gælder i hele Danmark dog undtaget ikke-brofaste øer. Spørg os for pris.

Den forventede leveringstid er oplyst under hvert enkelt produkt.

Efter du har foretaget din bestilling, kontakter vi dig for at bekræfte den endelige leveringstid.

Har du spørgsmål til leveringstiden er du altid velkommen til at kontakte kundeservice.

Ønsker du levering til en ikke-brofast ø, kan du kontakte vores kundeservice for at høre om dine muligheder.

Vi tilbyder at levere til en transportør med adresse i Danmark - eller til en dansk afskibningshavn. Det tager vi en dialog om, hvis du ønsker det.

Retur

Hvis du modtager en vare, som er i stykker, skal du reklamere. Det gør du ved at sende billeder og beskrivelse af produktet og emballagen til kontakt@hjemmehos.dk, så kontakter vi dig.

Hvis du har købt en vare, som du ønsker at bytte til en anden vare, har du som udgangspunkt returret af den ikke-ønskede vare (se vores handelsbetingelser). Når du har returneret, kan du som udgangspunkt lave en ordre på den ønskede vare.

Ja, man kan bytte - dvs. returnere - en sofa. Dette sker iht vores handelsbetingelser som du finder nederst på siden.

Produkter

Når du køber et møbel, kan du ofte vælge mellem flere forskellige typer læder. Her er en kort forklaring til de typer læder, du finder her på shoppen:

Madras-læder og Soleda-læder er dækfarvet læder, der er narvlæder med en yderst holdbar overfladebehandling. Denne type læder er let at vedligeholde og meget slidstærk, men udseendet kan for nogen virke en smule kunstigt. På grund af sin slidstyrke er madras-læder og soleda-læder nogen af de mest almindeligt anvendte lædertyper.

Hvis du ønsker et møbel, der er nemt at rengøre, kan en sofa i dækfarvet læder være en fordel. Har du fx kæledyr i møblerne vil en dækfarvet læder være at foretrække.

Prisen på madras-læder og soleda-læder er også en smule billigere end andre lædertyper, hvilket også kan spille ind i beslutningen. Denne type læder vil også kunne betegnes Luna-læder, Buffalo-læder og Royal- læder.

For at undgå at overfladen krakelerer, skal dækfarvet læder vedligeholdes med læderfedt eller læderolie. I dagligdagen kan en opvredet klud anvendes til at rengøre sofaer i dækfarvet læder.
Dækfarvet læder er en prisklasse under semi-anilin læder.

Semi-anilin læder er også narvlæder, der har fået en let overfladebehandling og derved er blevet mere modstandsdygtigt.

I praksis betyder overfladebehandlingen at man har lidt "mere tid " til at fjerne spildte væsker og lignende fra læderet's overflade inden det begynder at trænge ind i overfladen og give pletter eller skjolder.

Overfladebehandlingen ændrer ikke læderets udseende så markant.

Semi-anilin læder anbefales, hvor der lægges vægt på at få et rimeligt praktisk læder, uden at give afkald på læderets bløde og behagelige egenskaber. Hos os er fx King Royal, King Royal Sidney, Sevilla, Viborg og Martel alle semi-anilin læder.

Hvis du ønsker godt læder, som på trods af overfladebehandling har bevaret sit naturlige udseende, og som ikke er alt for sart, kan du vælge semi-anilin læder.

Anilin-læder er det tætteste, man kommer det rå, naturlige læder. Det er huder af høj sortering, d.v.s. huder med få skader eller naturlige ar.

Anilin-læder føles handskeblødt og har ikke nogen egentlig overfladebeskyttelse. Det er derfor meget behageligt at sidde på. Det er dog også sart og modtageligt i brug - fx vil pletter efter spildte væsker eller fedt giver læderet den patina, som mange foretrækker.

Denne lædertype anbefales, hvis du udelukkende lægger vægt på, at læderet skal være behageligt at bruge, og hvor det praktiske ikke spiller nogen væsentlig rolle. Hos os er Anilux og Nanuke eksempler på ren anilin læder

Spalt er den bagerste del af den spaltede dyrehud. Spalt bliver garvet, overfladefarvet og herefter bliver det præget med lædermønster for at ligne de øvrige lædertyper. Denne typer bruges ofte på bagsiden af møbler, som ikke er udsatte for slidtage, for at holde forbruget af ægte læder - og dermed prisen - nede.

Skai er læder-look - dvs. kunstigt læder, som kan bruges på ikke-udsatte flader på møblerne. Det vil oftest være for at få prisen på produktet ned, at denne type anvendes.

Læder er et naturmateriale. Det kommer fra dyr, der har gået i naturen, og som har fået insektbid og ar. Hver enkelt læder er derfor forskelligt, så det vil variere, hvor mange stik og ar, der forekommer.

Vi forsøger at undgå disse på synlige og udsatte flader, som fx siddepuder, men det er desværre ikke altid muligt. Derfor er mærker efter sår og insektbid normalt på læderkvaliteter med naturlig narv, og kan derfor ikke anses for en fejl, der kan reklameres over.

Når du køber en stof-sofa vil du ofte kunne tage stoffet af ryghynder og sædehynder - alt efter sofaens konstruktion. Medmindre det tydeligt fremgår at stoffet er vaskbart, anbefaler vi rens.

Skal du fjerne pletter, anbefaler vi at du først forsøger med fx Guardians tekstilrens, inden du vasker/renser hele betrækket.

Når du køber et møbel i stof, vil vi ofte angive Martindale.

Martindale er en angivelse af slidstyrken på møbelstof. Til sofaer i private hjem anbefales som minimum mellem 10.000 - 20.000 Martindale. Metoden til måling af Martindale går ud på, at stoffet udsættes for en maskine, der påvirker stoffet, ligesom når du sidder i møblet.

Vi går efter at sælge møbler med så høj Martindale som muligt - ofte op til 100.000, hvilket er meget holdbart og slidstærkt stof.

Lysægthed angiver stoffets evne til at modstå påvirkninger af sollys. Den anvendte skala går fra 1-8, hvor 8 er det bedste. Et stof med lysægthed 3-4 er middel, men ofte går vi efter lysægthed 4-5 - gerne højere. Du skal tage stoffets lysægthed med i dine overvejelser, hvis dit nye møbel skal placeres i direkte sollys - eller bliver udsat for direkte sollys i mange timer om dagen.

Pilling er det, de fleste vil kalde ”fnuller”. Det er egentlig bare overskudsfibre, som kommer fra betrækket, men det kan ofte få møblet til at se "træt" og slidt ud. Hvis stoffet indeholder fx meget uld, er risikoen for at stoffet fnulrer større end ved fx polyester.

Pilling måles på en skala fra 1-5. Jo højere tal, jo mindre fnuller. Vi stræber efter at have tekstiler, der ligger over middel (3-4 ) på pilling-skalaen.


Pilling er nemt at fjerne, og du kan forebygge det ved at støvsuge sofaen jævnligt med det bløde mundstykke på støvsugeren. Så fjerner du overskudsfibre, før de begynder at fnulre.

Er der allerede pilling på din sofa, fjernes det med en fnugrulle eller en elektrisk fnugfjerner, som du kan købe i fx en isenkram-butik.

Nogle gange siger man at en sofa med chaiselong eller en hjørnesofa er "vendbar". Det betyder at man selv kan bytte rundt på chaiselongens placering eller på den kort/lange side af en hjørnesofa.

Når du bestiller en sofa hos os, laver vi den specifikt, så den passer til dit hjem. Derfor skal du ofte angive, om du ønsker den højrevendt eller venstrevendt. Det gør du ved at stå foran din sofa og vurderer, om du ønsker chaiselong til høj eller venstre. Ved produkterne vil det oftest være angivet med et billede af den valgte variant.

Butikker

Hjemme Hos er en kæde af frivillige møbelhandler, der selv ejer deres butikker. Derfor bestemmer de også selv, hvilke produkter og produktvarianter, de udstiller i deres butik.

Hvis du ønsker at se en bestemt variant af et produkt, er det en god ide at kontakte butikken, før du kører dertil. Du finder oversigten over butikker samt deres kontaktdata, åbningstider mv. her

Vores butikker har ofte forskellige åbningstider. Disse kan du se under oversigten"Find Butik"

Når du bestiller et møbel på hjemmehos.dk, vil ordren blive ekspederet af en af vores butikker. Den butik, der skal levere dit møbel, vil kontakte dig med information om leveringsdato og -tid.